Een verzameling van actuele nieuwsberichten die te maken hebben met kwaliteitszorg.

Organisatieadviseurs die nu besluiten om hun diensten uit te breiden met QSPM kunnen rekenen op fikse kortingen. Ter introductie van QSPM Professional krijgt u op de toch al zeer scherpe prijs tijdelijk een korting van maar liefst 50% en betaalt u de eerste periode geen servicekosten. De introductieaanbieding gaat echter nog verder dan dat waardoor uw voordeel kan oplopen tot vele honderden euro's.
Om het gebruikersgemak van de eindgebruikers nog beter te ondersteunen is een uitgebreide helpfunctie ontwikkeld voor QSPM Assist. In klare taal wordt een toelichting gegeven op de verschillende functionaliteiten en zijn in 'Hoe kan ik …' antwoorden te vinden op de vragen vanuit de gebruiker zelf.
Kwaliteit & Klant Er zijn organisaties die succes hebben, omdat zij hun klanten 'praktisch onmisbare oplossingen' bieden. De sleutel ligt in de manier waarop zij inhaken op het functioneren van hun klanten. Niet hun producten of imago spelen de hoofdrol, maar hun serviceconcept.
Junior en senior management van grote Europese bedrijven hebben vaak totaal verschillende opvattingen over de veranderingen die een bedrijf doormaakt of heeft doorgemaakt. Dit blijkt uit Europees onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants in samenwerking met Insead.
Met een geheel vernieuwde website is op 20-3-2006 de nieuwe software van QSPM gelanceerd. De nieuwe site geeft niet alleen achtergrond informatie over de producten van QSPM maar streeft ernaar om iedereen met hart voor kwaliteit blijvend te informeren over actuele zaken.
Pagina:
[1]
2
3
4
Meer informatie

Terug naar Q-Pers